Recepten·Recipe Friday.·Soepen·vegetarisch

Recipe Friday #14

foto-04-02-17-18-20-09Heerlijke tomatensoep gemaakt van trostomaten en cherrytomaatjes.

Wat heb je nodig?

Rijstolie (of een andere olie die jezelf graag gebruikt)
1,5 kilo trostomaten
1 ui
2 tenen knoflook
3 bosuitjes (1 bewaren als garnering)
6 cherrytomaten
1 liter groente bouillon
1 eetlepel ketjap

* staafmixer om  alles te mixen.

Optioneel voor erbij:
krokante soepballetjes
sesam soepstengels


Begin met het snijden van de ui, knoflook en de 3 bosuitjes. Doe wat olie in een grote soeppan en laat het smelten, voeg daarna de ui, knoflook en bosuitjes toe en fruit dit aan. Hou een beetje van de bosui apart voor de garnering.


Kook ondertussen 1 liter water met de waterkoker en snijdt ondertussen de trostomaten in vier partjes en voeg dit toe aan de uien en de knoflook. Dit doe je ook met de cherrytomaatjes.


Laat dit even een minuutje of 2 pruttelen en doe dan 1 liter gekookt water erbij en een groente bouillon blokje, Ik heb dit bij elkaar een halfuurtje laten koken. Na ongeveer 30minuten voeg je 1 eetlepel ketjap toe en dan is het tijd om de staafmixer erdoor te halen. Zorg dat alle tomaten velletjes goed gepureerd zijn om een zo glad mogelijke soep te krijgen.

Ben je klaar met het pureren van je soep dan kan je het opdienen. Strooi er nog wat bosui overheen en je bent klaar.
foto-04-02-17-18-21-19
Als extra garnering kan je er nog krokante soepballetjes op doen en je kunt er sesam soepstengels bij eten. Heerlijk!

Eetsmakelijk,

xTamara

Een gedachte over “Recipe Friday #14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s