Christmas·Film

Film top 5 Kersteditie

Ik hou erg van films kijken en kerst films kijk ik het liefst het hele jaar door.
Ik dacht laat ik even een top 10 maken van mijn favoriete kerstfilms.
Ik ga ze in willekeurige volgorde zetten.

Misschien zitten er nog wel films tussen die jij nog niet gezien hebt dan heb je in de kerstvakantie wat leuks te doen.

Santa Buddies
Wanneer Puppy Paws de ware betekenis van kerst lijkt te vergeten is het aan de buddie om hem er weer aan die betekenis te herinneren. Puppy Paws is het leven op de Noordpool zat en gaat opzoek naar soort genoten die hem kunnen helpen een normale hond te worden. Budderball en de andere buddies helpen hem er aan herinneren dat kerst niet gaat om wat je krijgt maar om wat je geeft.
santa_buddiesDit is de perfecte film als je van grappige en onhandige acties houdt en natuurlijk van puppies. 

Christmas with Holly
Getraumatiseerd door het overlijden van haar moeder is een 6 jarig meisje gestopt met praten. Haar 3 ooms zorgen voor haar. Het verhaal ontvouwt zich als ze zich het belang van familie realiseren.
Dit is een film voor mensen die houden van ontroerende mooie films met goede afloop. 

Annie
De musicalfilm van het roodharige weesmeisje. Iedereen kent het en smelt ieder jaar weer weg als hij op tv komt. Annie woont in een weeshuis wat geleid wordt door Miss Hannigan.
Haar ouders hadden een briefje achtergelaten dat ze haar komen ophalen, daar wacht Annie op. Ze mag een week logeren bij miljardair “Daddy” Warbucks en wordt uiteindelijk door heb geadopteerd.
Deze film kijk ik bijna altijd met kerst maar ik kan hem ook gewoon in de zomer opzetten. Ik denk dat dit namelijk wel een van mijn favoriete films aller tijden is. 

Polar Express
Kerstavond. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een immense trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog op de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur.
Ik vind dit een van de mooiste animatiefilms. Ook de liedjes in deze film vind ik heel mooi en het verhaal natuurlijk. Het is een hele mooie film om met kinderen te kijken. 

polar-express-banner-image.png

A Christmas Carol
De film verteld het bekende verhaal van de grimmige grijsaard Ebenezer Scrooge, die in tegenstelling tot zijn familie, kerstmis een verspilling van tijd en geld vindt. Drie geesten die hem komen bezoeken proberen hem vervolgens op andere gedachten te brengen.
Dit is een van de klassiekere kerstfilms en die moet je in je leven een keer of 10 gezien hebben. Ik kijk hem elke keer rond kerst/oud en nieuw weer. 

Dit was mijn top 5 aan kerstfilms, ze staan op Annie* na allemaal op netflix en je kan ze dus allemaal kijken rond de feestdagen. Gezellig met de hele familie op de bank met warme chocolademelk met slagroom en marshmallows.

*Annie staat wel op netflix maar dat is de moderne versie uit 2014. Ook heel mooi en het zelfde verhaal maar de echte oude Annie is mijn favoriet.

Wat is jou favoriete kerstfilm? Laat het weten bij de comments.

xTamara

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s