food·Koken·Recepten·Recipe Friday.

Recipe Friday #11

Vandaag heb ik weer een nieuw recept voor jullie. Broccoli rijst met paprika, prei, courgette en Duitse biefstuk.

Ik heb de broccoli rijst uit geprobeerd als rijst vervanger, ben je benieuwd naar mijn recept en of het lekker was? Lees dan snel verder.

Ik hoorde verschillende mensen al dat er een vervanger was voor rijst als in bloemkoolrijst. Ik was daar in eerste instantie naar opzoek en zag naast de bloemkoolrijst de broccoli rijst staan en heb die toen mee genomen. Op de verpakking staat een voorbeeld recept maar ik heb gewoon mijn eigen ding gedaan en eigenlijk gemaakt wat ik altijd maak maar dan de rijst vervangen door deze broccoli rijst.

Dit recept is voor 2 personen.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram broccoli rijst (te vinden bij de verse pasta’s bij de AH)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • chilivlokken naar smaak
  • Duitste biefstuk
  • 1 eetlepel kokosolie ( of andere olie wat je zelf fijn vindt)

Doordat de broccoli rijst maar 2 minuten hoeft te koken is het slim om eerst alle groentes te snijden en in een kom te doen. Snijdt de ui en hou die even apart van de andere groentes. Vul daarna een pan tot ongeveer de helft met water en laat dit koken.
Verhit in een wok de kokosolie en fruit hierin eerst de ui, voeg vervolgens de rest van de groentes toe. En laat de groentes onder af en toe roeren beet gaar worden. Als het water kookt voeg je de broccoli rijst aan het water toe en zet even een timer voor die 2 minuten.

Doe twee eetlepels ketjap in een kommetje en pers daar de knoflook bij en voeg chillivlokken toe roer dit goed door en gooi het bij de groentes. Als je timer is af gegaan kan je de broccoli rijst afgieten en toevoegen bij de groentes. Zet het vuur zachtjes zodat het nog even kan pruttelen.

Pak een koekenpan en verhit daar in weer wat kokosolie en bak daarin de Duitse biefstuk.
Verdeel de groente met broccoli rijst over twee borden en leg je biefstuk ernaast en je hebt een heerlijke maaltijd vol met groentes en het vult ook nog eens enorm.

foto-04-10-16-19-29-59

Ik vond deze variatie op de rijst die ik normaal altijd maak erg lekker en ik ga dit zeker weten vaker gebruiken en binnenkort ook de bloemkoolrijst maar eens uit proberen.

Eet smakelijk!
xTamara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s