hobby·Koken·Makkelijke Maaltijd·Recepten·Recipe Friday.·Reviews·Soepen

Recipe Friday #8

Vandaag heb ik weer een soep recept en dit keer een wortelsoep.
Dit recept heb ik van Miss Beanie een super leuke lifestyleblog over voeding, gezonheid, tuinieren en haken. Zeker de moeite waard om daar een keer een kijkje te nemen.

Als je verder leest vind je het recept en laat ik ook weten wat ik van deze soep vind en of ik hem vaker op mijn week menu zet.

IMG_0480


Wat heb je nodig?

* Olie
* 2 – 3 uien
* 2 teentjes knoflook
* 500 gram wortelen/ winterpenen
* 1/1,5 cm gember
* 1 koffielepel komijnpoeder
* 1 kleine koffielepel gemalen koriander
* 1 kleine koffielepel kaneel
* 1 koffielepel kurkuma
* Spaanse peper ( dit kan gedroogd of vers zijn) of Cayennepeper
* peper en zout
* een beetje verse koriander
* 1 halve citroen of 1,5 lepel appelazijn
* 1,5 liter water
* 1 blikje kokosmelk
* eventueel een gistvrij bouillion blokje (maar dit is eigenlijk niet nodig)

De genoemde hoeveelheden aan kruiden zijn maar een richtlijn. Zelf gebruik ik namelijk zelden lepels om hoeveelheden af te wegen en voeg ik gewoon toe op smaak.

Voor dat ik begin met snijden zet ik alles in de juiste hoeveelheden klaar. Dit om de chaos die bij mij met koken altijd ontstaat een beetje te beperken. Je moet natuurlijk zelf weten hoe jij dat doet ik vind het wel handig.

IMG_0473Als alles klaar staat kun je beginnen.

1. Snijdt eerst de uien, knoflook, wortelen en de gember en fruit deze in een pan.
Ik heb hiervoor arachideolie gebruikt.
2. Snijdt de verse koriander en voeg de steeltjes alvast toe bij de rest in de pan.
3. Dan voeg je alle droge kruiden toe en roer je het even door. ( het gaat dan echt al super lekker ruiken in je keuken) gebruik je verse peper dan kan je deze er nu ook door heen doen.
4. Fruit alles op een laag vuurtje tot dat de wortels zacht beginnen te worden.
5. Dan voeg je het water toe en laat je het zo’n 30 á 45 minuten koken.
6. Als de wortels zacht zijn kan je alles met de staafmixer tot een gladde soep maken.
7. Voeg dan de kokosmelk en de citroensap/azijn toe.
8. Tot slot roer je nog even de gehakte koriander blaadjes door de soep en klaar!

Als je soep wat aan de dikke kant is kun je er nog wat water bij doen en nog even warm laten worden.

Mijn wortel soep avontuur…

Ik vond de soep echt heerlijk! Ik vindt wortels eigenlijk helemaal niet zo heel erg lekker. Behalve de zachte wortels uit een pot die je zo weg kan slurpen. Ik was dus ook echt bang dat ik met 1,5 liter soep zat waar ik niks aan vond. Gelukkig was dat niet het geval en heb ik zitten genieten van het heerlijke kommetje soep.
Wat ik wel had gedaan in mijn enthousiasme de hele peper er in verwerkt. Als je van pittig houdt prima te doen. (in ons geval was dat gelukkig zo) Kan je er niet zo goed tegen zou ik hem er niet helemaal in doen. 1,5 liter is voor 2 personen natuurlijk ontzettend veel maar op dag 2 is de soep nog een keer zo lekker. De kruiden waren er lekker in getrokken en daarvan kreeg de soep nog meer smaak. (ook nog pittiger)
Mijn vriend moest die week nog een keer alleen eten en toen heeft hij mooi nog een kommetje wortelsoep gegeten en we hebben zelfs nog wat in de vriezer gestopt voor een ander moment.
IMG_0481
Ik was blij verrast door deze heerlijke soep en ik ga hem zeker vaker in ons weekmenu verwerken. Het is ook een heerlijk soepje voor als het straks weer winter is. (jaja sorry eerst genieten van de zomer) De volgende keer dat ik hem maak snijdt ik de wortelen wel in wat kleinere stukken zodat ze iets sneller gaar zijn. Bij mij heeft het nu langer dan 45 minuten geduurd voordat ze goed zacht waren.

Ben jij benieuwd naar het recept van Miss Beanie? klik dan hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s