Boek·Esther Verhoef

Esther Verhoef – De Kraamhulp

Estherverhoefboekfoto.png

Voor vandaag heb ik een boek review over Ester Verhoef’s boek De kraamhulp.
Vroeger verslond ik elk boek dat op mijn pad kwam tegenwoordig is het wat minder, ik gun het mezelf soms niet om rustig op de bank te zitten met een boek. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat als ik eenmaal in een boek begin ik niet meer kan stoppen. Dit was ook het geval bij De kraamhulp, ik ben er ’s ochtends in begonnen en ’s middags was het boek uit.

Benieuwd naar wat ik van dit boek vond en of ik het andere zou aanraden? lees dan verder.

Om te beginnen zal ik in grote lijnen vertellen waar het boek over gaat. Ik wil natuurlijk geen spoilers plaatsen voor de mensen die dit boek nog niet gelezen hebben en dat wel willen.

De Kraamhulp is een thriller en ook best wel een enge. Het gaat over een gezin met een pasgeboren baby en een psychopathische kraamverzorgster.

Het gaat eigenlijk over het leven van 3 jonge vrouwen. 1 van deze vrouwen heeft net een zware bevalling achter de rug en is aan haar bed gekluisterd. 1 andere vrouw is politie agente en kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van de weduwe van haar broer die levensgevaarlijke psychopate lijkt te zijn en zich voordoet als kraamhulp in het jonge gezin.

Dit is in het kort waar het boek zo’n beetje over gaat. In het begin had ik wat moeite met de snelle schakelingen tussen de 3 personen maar dat was al snel over omdat ik heel makkelijk in het verhaal werd meegenomen.
Vanaf het begin vond ik het al een spannend boek en dit bleef tot de laatste zin.
Ergens op de helft van het boek merkte ik dat ik het boek zo stevig vast hielt omdat het zo ontzettend spannend was. Ik kon het boek ook moeilijk wegleggen omdat ik gewoon wilde weten hoe het af zou lopen.
Ik was daarom ook enorm blij dat ik in dit boek begon op een vrije dag zo heb ik de hele dag lekker kunnen lezen.

Ik vind de opbouw van dit boek heel erg goed. Het begint rustig met hier en daar al wel een spannend stukje. Daarna loopt het makkelijk over naar nog spannender en dat loopt eigenlijk alleen maar op en dan op het laatst is daar in eens het hoogte punt en ook meteen een opluchting. Ik heb het gevoel gehad dat ik vanaf het begin mijn adem heb in gehouden en op het einde echt even kon uitblazen van pffff gelukkig. Ik leefde heel erg mee met het jonge gezin en zag het ook voor me hoe het gegaan kan zijn. Dat maakt het voor mij een goed boek als ik in mijn hoofd zelf de plaatjes/film erbij kan bedenken.

Het boek wordt met 5 sterren bekroond door het AD, Veronica Magazine en De Limburger en dat vind ik helemaal terecht. Het is een enorm goed boek en van de spanning er in vergeet je gewoon te ademen.

De Kraamhulp was voor mij het eerste boek van Esther Verhoef dat ik gelezen heb maar nu ben ik wel heel benieuwd naar de andere boeken van haar. Ze behoort met dit boek nu toch wel tot een van mijn favoriete schrijfsters.

Nog wat kleine feitjes over het boek
Eerste druk 2014
Genomineerd voor de Gouden Stop 2014
Genomineerd voor de NS Publieksprijs 2014
Winnaar Hebban Crimezone Award 2014
ISBN 9789041423696

Heb jij dit boek ook gelezen? Laat me dan weten wat jij er van vond.

x Tamara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s