Koken·Pasta's·Recepten·Recipe Friday.·vis

Recipe Friday #7

Ik gebruikte voor het recept van vandaag heerlijke zalm, voor het eerst gekocht op de markt. Meestal komt de vis die ik gebruik heel makkelijk uit het vriesvak in de supermarkt. Maar voor dit recept ging ik voor de vis een stapje verder.

Ik maakte een heerlijke pasta met een zelf gemaakte tomatensaus.

Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten.

voor de tomaten/groente saus: 
1 kilo tomaten
1 ui
1 prei
1 paprika, ik gebruikte er 3 omdat ze nog al klein waren.
1/2 courgette
2 eetlepels tomatenpuree
Italiaanse kruiden
Chilli peper
Kokos olie

IMG_4789
Overige ingrediënten:
1 pak Ravioli 5 formaggi of een pasta die jij lekker vindt.
2 stukjes zalm met de huid
Zout
Peper
Kokos olie

Als eerste ga je de tomaten pellen je kan natuurlijk ook gepelde tomaten komen in de winkel maar verse tomaten vind ik persoonlijk lekkerder.
Snijdt een kruisje in alle kontjes van de tomaten en leg ze ongeveer 2 minuten in kokend water. Het velletje laat dan los en is er dan makkelijk af te pellen.
Daarna snijdt je de tomaten in 4 stukken en bewaar ze even in een schaal of op een bord.
IMG_4785
Strooi wat zout en peper aan beide kanten van de zalm leg het op een bord en doe er wat folie overheen.
Verwarm daarna wat kokos olie in de pan en snipper de ui. Voeg dan de ui en wat Italiaanse kruiden bij de kokos olie in de pan. Dit fruit je en dan voeg je de tomaten toe.
Laat dit allemaal eventjes pruttelen en druk af en toe de tomaten een beetje plat.
Ik heb dit met een stamper gedaan dat is wat makkelijker dan met een spatel.
Voeg de twee eetlepels tomatenpuree toe en laat dit vervolgens zo’n 10 minuten pruttelen en snijdt in die tijd de prei, courgette en de paprika.

Voeg daarna de prei, courgette en paprika toe aan de saus en laat het weer zo’n 10 minuten pruttelen onder af en toe goed roeren.

Dan is het tijd voor de pasta deze bereidt je volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als je de pasta in de pan hebt kan je de zalm gaan bakken.

Verwarm voor de zalm weer wat kokos olie in de pan en leg de zalm op de huid in de pan.
Zet dan het vuur onder de pan wat lager en laat de vis +/- 4 minuten op de huid liggen en draai het daarna om voor nog +/- 3/4 minuten.

Dan is het nog een kwestie van je pasta afgieten en opscheppen maar!
IMG_4790Ik heb er heerlijk van gegeten, heb je teveel saus? Niet weggooien gewoon even in een bakje en hop de vriezer in. Zo heb je nog een keer je heerlijke zelfgemaakte saus voor een volgende keer dat je pasta gaat eten. Een heerlijke en goed vullende saus.

Eet smakelijk,

x Tamara

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s