Koken·Uncategorized

Mijn Kookboeken #1

Vandaag heb ik een blog voor jullie over de kookboeken in mijn kast. Ik ga hier meerdere delen van maken gewoon weg omdat ik aardig wat kookboeken heb. Hoeveel ” Mijn kookboeken.” delen er komen weet ik nog niet precies maar in ieder geval kan ik er drie blogs mee vullen.

Ben jij ook benieuwd naar mijn kookboeken verzameling? Lees dan snel verder!

DSC_1709

Het verzamelen van kookboeken doe ik eigenlijk al een tijdje. Ik vind het erg leuk om te snuffelen tussen alle recepten en het maken en uitproberen van de recepten vind ik helemaal een feest. Je komt er dan achter dat groentes die je normaal altijd gewoon kookt ook heel lekker zijn op een andere manier.

Nadat ik een recept heb uit geprobeerd uit een van mijn kookboeken is de keuken een grote bende. Maar er staat dan wel iets lekkers op tafel wat je zo even niet zelf had bedacht. Daarom vind ik het leuk om veel verschillende kookboeken te hebben.

DSC_1711

De kookboeken die ik nu op de foto heb gezet in deze blog zijn deels van mijn vriend en deels van mij. Ik heb nog meer kookboeken maar die staan nog bij mijn ouders thuis vandaar dat er meerdere delen online komen.

Mijn favoriete kookboeken in deze blog zijn die van Jamie Oliver en Rens Kroes.
DSC_1712

Van beide heb ik er nu twee en ik kan je vertellen het derde kookboek van Rens Kroes is al besteld. Het duurt alleen nog even voor dat deze uit komt. Kookboeken van Jamie Oliver staan ook zeker weten nog op mijn lijstje het liefste wil ik ze allemaal.

In deze blog laat ik mijn twee favoriete recepten zien uit de Jamie Oliver kookboeken, het was een aardig klusje om uit de heerlijke recepten te kiezen maar het is gelukt.

DSC_1715.jpg

Uit Jamie in 15 minuten is dat de Turkse Pizza’s gesnipperde salade, feta en kruiden. Je maakt deze pizza heel simpel gewoon met tortillia’s en ze hoeven maar 5 minuten in de oven op 240 graden.

Mijn favoriete recept uit Jamie in 30 minuten is ” In de braadslede gebakken kip en geplette aardappelen.”
In dit recept zitten veel verschillende kruiden en als je het aan het bereiden bent ruikt je hele huis heerlijk. Je zou dit recept in 30 minuten kunnen maken maar ik ben altijd wat langer bezig. De kip moet zo’n 14 minuten onder de hete grill maar die keren dat ik dit gemaakt heb was dat bij mij altijd wat langer.

DSC_1716.jpg

Ik ga binnenkort dieper op deze recepten in, in een nieuwe Recipe Friday.

Natuurlijk heb ik ook mijn favoriete recepten uit de boeken van Rens Kroes.
Je kunt daar binnenkort alles over lezen in een blog helemaal over Rens Kroes haar kookboeken.

In Mijn Kookboeken #2 ga ik het hebben over het boek ” Gewoon wat  een studentje ’s avonds eet’ en 2 leuke kookboeken van Blond Amsterdam.

Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden!

x Tamara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s