Muziek·Optreden·Persoonlijk

Concert Showkorpsen Irene

Schermafbeelding 2016-03-08 om 20.21.36.png

Begin februari werd mij gevraagd of ik als zangeres mee wilde werken aan het concert van Showkorpsen Irene en dan specifiek bij het orkest IRENE3.
Ik hoefde daar eigenlijk niet over na te denken want het leek mij fantastisch om te doen.

Dus ik mailde meteen terug dat ik wel mee wilde doen hieraan.
Ze hadden bij twee nummers zang nodig en er was nog een zangeres gevraagd dus we zouden allebei een nummer doen.

Het ging om de nummers Hello – Adele en You Know I’m No Good – Amy Winehouse.
Beide nummers zijn erg leuk, beide artiesten staan in mijn favoriete lijstje. Mijn voorkeur ging uit naar You Know I’m No Good van Amy Winehouse.

Ben je benieuwd hoe ik de repetitie periode en het optreden heb ervaren? Lees dan vooral verder!

Het concert zou op 5 maart plaats vinden in het Pallas Athene College in Ede, voor dat concert waren er 2 repetities gepland met zang.
Ik was de gelukkige dat ik de eerste repetitie ziek was, ik had de griep en mijn stem was helemaal verdwenen. Ik baalde natuurlijk heel erg want ik had er enorm veel zin in.
Een week later was repetitie nummer twee en tot op de avond van de repetitie was het onzeker of ik bij die repetitie aanwezig kon zijn want mijn stem was nog steeds niet optimaal terug.

Toch ben ik gegaan, of het heel slim was weet ik niet maar ik wilde zo graag want ik moest en zou dat liedje met het orkest zingen. Tijdens de repetitie rustig aan gedaan niet alles gegeven en vooral mijn stem gespaard voor het concert van die zaterdag.

De repetitie liep eigenlijk heel goed het orkest speelde fijn en het was allemaal heel duidelijk dus ik had wat betreft het samenspelen met het orkest er alle vertrouwen in.

Het enigste waar ik nog geen vertrouwen in had was mijn eigen stem, dus vanaf die woensdag tot aan de zaterdag heb ik vooral mijn mond gehouden en er alles aan gedaan dat mijn stem weer beter werd.

De dag van het concert brak aan en ik was redelijk tevreden over mijn stem. ’s ochtends liet hij me hier en daar nog wel in de steek maar ik had de avonden ervoor gemerkt dat hij ’s avonds steeds beter werd. Dus ik had er wel vertrouwen in dat het goed zou komen.

Om 17:00uur was de soundcheck, het geluid was niet heel best maar op zich wel goed te doen. Alleen tijdens de soundcheck deed mijn stem nog niet zo wat ik wilde. Ik had nog een paar uurtjes om rustig aan te doen en dan zouden we wel zien hoe het zou gaan.
Na de soundcheck ging ik even wat eten in de kantine van Showkorpsen Irene en mezelf even voorbereiden op de avond. Ik ging om 19:00uur weer terug naar het Pallas Athene College want mijn vriend en beste vriendin waren er om te komen kijken en ik had hun kaartjes. Irene3 was als derde orkest aan de beurt en ik mocht bij het tweede nummer op hun setlist zingen.

Ik heb er enorm van genoten en als ik er ooit weer voor gevraagd word of door een ander orkest dan zeg ik volmondig ja. Ik kan ook gewoon niet beschrijven hoe fijn het is om zo’n orkest achter je te hebben staan. Het voelde goed en ik voelde mij helemaal op mijn plek.

Natuurlijk is het optreden gefilmd en ik ben er best tevreden over. Dus het filmpje wil ik ook graag met jullie delen.

Enjoy en het zou leuk zijn als jullie op mijn youtubekanaal abonneren.

 

x Tamara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s