Favoriete·Maandag·Muziek·Persoonlijk

Adele

adelle

Vandaag weer een blog over één van mijn muzikale helden. Deze keer gaat deze over Adele.

Vanaf het moment dat Adele bekend werd in Nederland ben ik enorm fan van haar.
Ik wilde alles van haar weten, zat dagen lang op youtube te zoeken naar interviews en luisterde non stop al haar nummers.

IMG_4273

Van haar eerste album 19 waren Chasing Pavements en Hometown Glory mijn lievelingsnummers.
Beide zijn het nog steeds 2 van mijn lievelingsnummers van Adele. Ik vind de muziek gewoon erg mooi en ik wordt helemaal in de nummers mee gezogen als ik ze op zet.
Ook vind ik ze  erg fijn om te zingen en doe dat ook regelmatig.

 

Bij een album komt meestal ook een tour en Adele kwam naar Nederland voor een concert. Ik was in die tijd nog niet zo bezig met concerten bezoeken en kwam er toen ook pas achter dat Adele in Nederland een concert gegeven had na het concert. Toen baalde ik en werd ik wat fanatieker in het bijhouden van wie wanneer een concert gaf in Nederland.

Toen kwam het album 21 met de hit Rolling in the deep wat toen meteen mijn favoriete nummer was. Toen ik de cd steeds vaker luisterde veranderde dat in Don’t you remember.
In dit nummer zit zoveel gevoel en ik vond het heel fijn om dit nummer mee te zingen.
Toen dacht ik dat ik alle nummers van Adele wel kende en werd ik gevraagd voor een studioproject waarbij we 3 nummers van Adele gingen opnemen. Dat wilde ik wel doen dus zei ik ja. De 3 nummers waren Make you feel my love, Someone like you en Hiding my heart. Die laatste kende ik helemaal niet dus dat was een verrassing voor mij. Maar uiteindelijk is dat toch wel mijn favoriete nummer geworden.

Hierna kwam natuurlijk weer een tour en je raad het nooit, ik was mooi weer te laat.

Na het album 21 kwam natuurlijk de soundtrack van de James Bond film Skyfall.
Ik heb vanaf het begin niet zoveel met dat nummer gehad, waarschijnlijk omdat ik niet hou van James Bond films.

Daarna hebben we 3 jaar niks meer van Adele gehoord en toen kwam daar in november 2015 eindelijk album nummer 3 en wat ik daar over nu kan zeggen is ik vind alle nummers geweldig. Ik ga in deze blog even nog geen favoriete nummer noemen want er komt binnenkort een blog aan waarin ik het hele album doorneem.

Maar waarom is Adele nou één van mijn muzikale helden?
Ze komt in interviews en op filmpjes van haar optredens zo normaal over. Ik vind haar stem geweldig en haar nummers inspireren mij gewoon om nog meer muziek te maken. Ik vind het ook heel knap dat ze na het album 21 gewoon even uit de media gestapt is en voor haar kindje is gegaan en rustig gewerkt heeft aan een te gek nieuw album. Al hoop ik stiekem dat ze ons allemaal niet nog eens 3 jaar op een volgend album laat wachten want ik vond het wel heel lang.

Al met al ben ik een enorme fan van Adele en kan ik niet wachten tot ik naar haar concert ga 4 juli in de ziggodome, jaja het is me na zo’n 6 jaar dan eindelijk gelukt. Dus ik ben heel erg benieuwd naar haar concert en ik ga daar dan zeker ook een blog over maken.

x Tamara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s