Koken·Recepten·Recipe Friday.·vegetarisch·wereldkeuken

Recipe Friday #4

IMG_4110

Vandaag weer een heerlijk recept.
Een deel van dit recept vond ik op de verpakking van de Vegetarische Kipstuckjes van de vegetarische slager.
Namelijk Indonesische smoor, ik hou echt van de buitenlandse keuken dus besloot ik dit recept te bewaren en een keer te maken.

Zelf heb ik er nog sajoerboontjes en rijst bij gedaan en wij hadden een heerlijke avondmaaltijd.

Wat heb je voor 2 personen nodig voor de Indonesische smoor.

1 schaaltje Vegetarische Kipstuckjes van de vegetarische slager.
1 ui
1 teen knoflook geperst. ( Ik gebruikte er 2 voor wat extra smaak)
3 el ketjap
50 ml water
1/5 lepel bruinesuiker
snufje nootmuskaat
snufje gemalen peper
olie om in te bakken

IMG_4105

Door dat je geen echt vlees gebruikt hoeft deze smoor niet zolang te sudderen dus ben je redelijk snel klaar.

Je bereid eerst de smoorsaus en daarna de kipstukjes.

Bak als eerste de ui in een braadpan zachtjes in de olie voor ongeveer 10 minuten.
Daarna voeg je de geperste knoflook toe en bak dit nog eens 5 minuten zachtjes mee.
Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel zo’n 15 minuten sudderen met een deksel op de pan.

Dan pak je een koekenpan doe daar wat olie in en bak je kipstukjes en voeg dit daarna aan de smoorsaus toe. Laat dit vervolgens nog zo’n 15 minuten sudderen.

IMG_4104

Alleen Indonesische smoor eten is natuurlijk geen maaltijd dus ik maakte daar nog rijst bij en sajoerboontjes.

Kook eerst de rijst volgens de verpakking. Om een gele kleur aan de rijst te krijgen heb ik 2 theelepels kerrie poeder in het water gedaan tijdens het koken. Laat de rijst na het koken nog even een aantal minuten staan en maak dan de sajoerboontjes.

Wat heb je nodig voor de Sajoerboontjes.

1 bakje boemboe voor sajoerboontjes.
500 gr. sperzieboontjes

Eerst kook je de sperzieboontjes beetgaar en vervolgens doe je ze in de wok en wok je ze 2 minuten. Dan voeg je de boemboe en 200 ml. water toe aan de boontjes en laatje het 5 tot 10 minuten pruttelen tot dat de saus de gewenste dikte heeft.

Dan is alles klaar en kan je lekker eten!

IMG_4109
Wij hebben er heerlijk van zitten smullen, de volgende keer alleen nog iets meer kerrie poeder bij de rijst voor een nog geler effect.

Eet smakelijk!

x Tamara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s