Muziek·Persoonlijk·Uncategorized

Amy Winehouse

 


Als je aan mij vraag wie is jou grote muzikale held dan krijg je een hele waslijst aan artiesten. Waaronder Amy Winehouse, dus vandaag een blog over deze geweldige zangeres en waarom ze mij nou zo inspireert op muzikaal gebied.

Als je mij vraagt wat is je lievelingsnummer van Amy Winehouse haar eigen nummers dan zijn dat er eigenlijk twee namelijk Love Is A Losing Game en You Know That I’m No Good.

 

Waarom het mijn lievelingsnummers zijn vind ik altijd wat lastig uit te leggen. Ik vind deze vooral muzikaal erg mooi en ik vind ze zelf heel fijn om te zingen. Ze schreef vooral over haar leven en dat heb ik allemaal niet meegemaakt. Dus bij haar nummers gaat het mij vooral om de muziek en er zullen hier en daar kleine dingen zijn die iedereen wel eens mee maakt.

Ook heeft Amy een van mijn favoriete Jazzstandards opgenomen met Tony Bennett.

Zowel Tony Bennett als Amy Winehouse kunnen mij met dit nummer raken door hun stemmen. Het pas gewoon precies. Als ik een drukke dag heb gehad dan zet ik deze vaak even op en zo wordt ik dan weer rustig. Ik vond dit nummer sowieso al mooi maar voor mij doet deze duet versie nog net iets meer.

Genoeg voor nu over mijn lievelingsnummers gezongen door Amy Winehouse.
In 2015 kwam er een film/docu over haar leven uit. Op 3 juli 2015 ging hij draaien in de bioscopen in de UK. Dit las ik natuurlijk en hoe toevallig was het dat ik van 14 juli tot 19 juli op vakantie zou zijn in Londen. Ik heb toen tegen mijn vriend gezegd wat we ook allemaal gaan doen in Londen we moeten naar AMY.
Als er dan een film over Amy draait moet ik die wel zien in Londen.

De film liet een behoorlijke impact bij mij achter ik heb heel wat tranen weg zitten vegen en vanaf de 1ste minuut met open mond zitten kijken. Volgens mij heb ik de rest van de avond door Londen gezweefd en het allemaal een beetje laten bezinken.
Vervolgens ben ik toen hij in september in Nederland ging draaien ook nog twee keer geweest. Omdat ik het gewoon nog eens wilde zien en ik ook wilde dat andere mensen hem gingen zien zodat ze wisten wat ik dan gezien had en hoeveel indruk haar leven op mij gemaakt heeft.

Ik was enorm verdrietig toen Amy overleed daarna is haar muziek voor mij nog veel meer gaan leven en ik hoop dat, dat voorlopig voor mij nog zo blijft.
Ik kan enorm genieten van haar nummers waardoor ik haar levensstijl altijd een beetje vergeet.

Als mensen mij vragen wie is jou voorbeeld en ik zeg o.a. Amy Winehouse dan zie ik ze altijd schrikken. Ik zeg dan altijd maar snel ja qua muziek hoor niet haar levensstijl.
Dan zie je mensen altijd wel weer ontspannen.

Ik raad ook iedereen aan die van levensverhalen houdt eerst het boek Amy mijn dochter te lezen en daarna de film te gaan kijken.

Dit was dan mijn blog over Amy Winehouse.
Elke 1ste maandag van de maand gaat er een blog komen over een van mijn muzikale helden totdat mijn lijstje leeg is. Dus wie weet volgende maand wel een blog over Adele? Joss Stone? of Ella Fitzgerald.

x Tamara

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s