Koken·Recepten·Recipe Friday.

Recipe Friday! #1

Zoals de titel al doet vermoeden komt er elke vrijdag een recept online.
Het zullen bestaande recepten zijn waarvan ik vind dat je ze gewoon eens een keer moet proberen of eigen probeersels.

Koken is een van de dingen die ik erg graag doe en dat wil ik graag met jullie delen.

Voor zover ik mij kan herinneren maakte mijn moeder eens in de zoveel tijd op zaterdag hamburgers.
Heerlijke hamburgers op een wit bolletje met champignons, ui en een gebakken ei.
Dit wilde ik wel een keer voor mijn vriend maken maar ik heb er zelf wat aan toegevoegd.
Namelijk cheddar cheese en zelfgemaakte aardappeltjes met diverse kruiden uit de oven.

Ingrediënten voor 2 personen:

De aardappeltjes:

* 6 kleine aardappels
* 1 – 2 tl koriander (gemalen)
* 1 – 2 tl oregano
* 1 – 2 tl chilivlokken
* 1 flinke teen knoflook
* 4-5 el rijstolie (olijfolie kan ook maar ik heb dat nooit in huis)
* 1 klein handje tijm takjes.

De hamburgers:

* 2 of 4 hamburgers (1 of 2 p.p. ligt aan jullie eetlust)
* cheddar cheese
* kokosolie (rijstolie of olijfolie kan ook)
* witte bolletjes (of een bolletje wat jij het lekkers vindt)
* je lievelingssaus
* 1 – 2 uien
* half bakje champignons
* 2 of 4 eieren ligt eraan hoeveel hamburgers je gaat maken.

Heb je al je boodschappen in huis? Dan kan je aan de slag!

De aardappeltjes:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Dan ga je de aardappeltjes wassen en snijd je ze in partjes. Ik laat de schil er om heen zitten omdat ik dat lekkerder vind. Je kan die er natuurlijk ook eerst van af halen als je dat lekkerder vindt.
Laat ze dan even een beetje drogen op een stukje keukenrol. Terwijl je aardappeltjes daar op liggen te drogen kan je de kruiden door de olie heen doen. Je doet de 4 tot 5 eetlepels olie in een kommetje en dan alle kruiden erbij en even goed door roeren dat de kruiden niet aan elkaar gaan plakken.
Dan is het tijd om je aardappeltjes op de bakplaat te leggen als je dat gedaan hebt pak je de olie en die verdeel je erover heen. Als ik dat doe roer ik even met een lepel door de olie zodat alle kruiden ook meekomen en dat niet de helft in het kommetje blijft zitten. (zou ook zonde zijn he).
Als je alle olie over de aardappelpartjes hebt verdeeld kan je nog even met 2 lepels alles goed door elkaar husselen zodat op alle aardappeltjes een beetje olie en kruiden zit. Als je dat hebt gedaan verdeel je de takjes tijm er tussen door.

Dan is het tijd dat ze in de oven kunnen. Ik heb mijn lading 30 min. in de oven gedaan en na 15 min even een beetje gehusseld.

IMG_3920

Dan kan je nu beginnen aan je hamburgers.

Snijdt eerst de ui en de champignons en doe deze even in een bakje.
Dan zet je een pan op het vuur en doe je daar wat kokosolie (of een andere olie/boter) in om de hamburgers te bakken. Doe de hamburgers er in en bak ze tot ze goed gaar zijn. Zet in de tussen tijd ook een pan op het vuur met wat olie voor de uien en champignons.
Als je de hamburgers voor het laatst omdraait leg dan een plakje cheddar cheese op de boven kant zo kan deze een beetje smelten. Bak intussen een eitje.

Als alles klaar is, is het tijd voor je broodje. Je snijdt je broodje helemaal open.
Wat ik dan doe is een klein beetje mayonaise te smeren op beide delen van het broodje.
Dan leg je je hamburger erop vervolgens wat ui en champignons dan je ei en dan je lievelingssaus en dan kan de bovenkant erop.

Nu zijn ook de aardappeltjes als het goed is klaar en daar schep je er wat van naast je broodje en dan is het tijd om je heerlijke hamburger met zelfgemaakte aardappelpartjes op te eten.

IMG_3922

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s